Thorgal

Endelig er Europas beste fantasytegneserie samlet mellom stive permer.

Bokserien har en handling lagt til en vikingverden som minner til forveksling om Norge for 1000 år siden.

Thorgal hevdes å være Europas beste fantasytegneserie, og det er det ikke så vanskelig å si seg enig i. For norske lesere er serien kjent fra bladet Fantomet, der den er blitt publisert i flere tiår. Fantomet-lesere og mange andre har lenge sett frem til å se Thorgal samlet. Endelig skjer det – i bokserien Sagaen om Thorgal, i ti bind.

Serien handler om Thorgal Ægirsson. Som spedbarn ble han funnet på en flåte i sjøen av vikinger fra Nordlandet. Det var de som ga ham navnet – fornavnet etter tordenguden Tor og etternavnet «sønn av Ægir» etter havguden. Men guttebarnet som ble berget fra havet, viser seg å ha sin opprinnelse et helt annet, og mer mystisk, sted – han er «barn av stjernene».

I løpet av den spennende sagaen blir det klarere hva dette innebærer, i hvert fall kommer det raskt for en dag at den fredsæle Thorgal er eslet til noe helt annet enn et tradisjonelt familieliv i vikinglandsbyen. Skjebnegudinnene spinner sin vev, og Thorgal havner i de utroligste eventyr og må løse problemer av overmenneskelig art – ikke bare under fjerne himmelstrøk, også på reiser i både tid og rom.

Abonner