Kollektivet

bok
Kollektivet er en av Norges mest populære og lengstlevende tegneserier. Den startet i 2000 og har hele tiden vært skrevet og tegnet av Torbjørn Lien.

Gjengen i Kollektivet blir aldri voksen - og takk ... Noen for det. Den sekulariserte muslimen Mounir, svartmetall-rockeren Ronny, feminist-lesben Gry og den kristne Bob Dylan-elskende Tobben henger sammen fordi de må bo sammen. 

Men ut fra dette kommer det masse humor, men også et vakkert vennskap som beviser at det er erfaringer vi gjør sammen som knytter oss sammen ... Særlig når erfaringene er å skjule Osama Bin Laden, onanere til Ellos-katalogen eller være forelsket i samme dame. 

Kollektivet er ikke nødvendigvis moro for hele familien, men helt klart  for den delen av familien som liker den drøye humoren i en av Norges mest meritterte tegneserier!

Serien startet i 2000 og har hele tiden vært skrevet og tegnet av Torbjørn Lien.  Sagt om Kollektivet: 
«Nå reiser jeg meg, sårbar foran dere alle, legger hjertet på alteret og sier: «Hei, jeg heter Siri, og jeg har et crush på Ronny.» Takk skal du ha, Torbjørn. Takk skal du faen meg ha.» - Forfatter Siri Pettersen

«Kollektivet er en anarkistisk knute av underbuksehumor, hippi-nostalgi, anti-rasisme, samfunnssatire – og kort sagt noe av det merkeligste du kan få kjøpt i en norsk kiosk.» - Forfatter Tor Åge Bringsværd

«Kollektivet er et imponerende steady stripe og, i norsk sammenheng, inspirerende, lekende og med et vanvittig persongalleri.» - Serieskaper Børge Lund

«[Det er] få norske stripeserier som kan være like omhyggelige og sofistikerte i karakterskildring, dialog og kontekst.» - Anmeldelse fra Serienett.no

Tor Åge Bringsværd har sagt dette om serien:
«Kollektivet er en anarkistisk knute av underbuksehumor, hippi-nostalgi, anti-rasisme, samfunnssatire – og kort sagt noe av det merkeligste du kan få kjøpt i en norsk kiosk.»

Kjærlighet uten genser samler i tilnærmet kronologisk rekkefølge alt som er laget av Kollektivet og Blacktööth fra sommeren 2016 til sommeren 2017. Boka inneholder i tillegg en ekstra stor godbit: Den samler nemlig for første gang alle de tre julehistoriene Torbjørn Lien laget i årene 2014-2016, som til sammen utgjør én lang fortelling. Disse historiene ble favoritter hos kritikerne og fansen, og er noe av det beste Torbjørn Lien har laget.

Bla i boken her!

 

Bestill herBestill albumet: Tid for klamhet her:

Tormod Løkling

Redaksjonssjef

Email:
Phone:
+4799354564